En stor gruppe patienter i Danmark lider af komplekse tilstande præget af en kombination af træthed, smerter og diffuse symptomer fra stort set alle organsystemer. Mange har ikke en diagnose. Andre har mange forskellige diagnoser – POTS, kronisk træthedssyndrom, fibromylalgi, somatiseringstilstand og lignende.

Formålet for denne behandling er at hjælpe patienten tilbage til en ønsket hverdag.

Den fornemmeste opgave for mig som behandler, er at give patienten viden til selv at varetage sin genoptræning gennem indsigt i forskellige træningsmetoder og deres påvirkning af kroppen. Suppleret af manuel behandling, der har til formål at danne et optimalt grundlag for genoptræning uden ubehag.

Hvis kroppen fx er lav på ressourcer nytter det ikke at starte genoptræningen med ressourcekrævende træningsformer såsom styrke og udholdenhed. Fokus bør i de første seancer oftest være på ressourceopbyggende øvelser, der kræver et minimum af overskud. Når kroppen langsomt gennem et bredsspektret tiltag såsom kostændringer og træning begynder at bygge lidt flere ressourcer op  – er det på tide at booste udholdenheden gennem pulstræning. Sidst men ikke mindst er det vigtigt at genopbygge styrke for at minimere ressourceforbruget ved fysisk udfoldelse.

 

Se priser